söndag 18 mars 2012

Chokladkola med chili

Många har frågat efter detta recept, denna kola gjorde jag flitigt i julas och bjöd på. Fick nästan lite dille på chili överlag runt jul. Det var kolan, glögg med chili smak och chili i matlagning. Godis är ju gott vid alla årstider så varför inte göra den snart igen, och ni som inte har testat ni MÅSTE testa detta recept.

 Du behöver:

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk kakao
  • 1/2- 1 röd, urkärnad och finhackad

Gör så här:

  • Koka upp allt utom chilin ca 30 minuter under omrörning eller till 125 grader. 
  • Gör sedan ett kulprov (det innebär att häll en droppe av smeten i ett iskallt glas med vatten. Droppen ska lätt kunna rullas till en mjuk kula/fast kula beroende på hur du vill ha din kola)
  • Rör ner chilin, häll sedan smeten i en bakplåtsklädd eller oljad form på ca 10 x 20 cm 
  • Låt stelna och skär i bitar.
LYCKA TILL!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar