Många har frågat efter detta recept, denna kola gjorde jag flitigt i julas och bjöd på. Fick nästan lite dille på chili överlag runt jul. Det var kolan, glögg med chili smak och chili i matlagning. Godis är ju gott vid alla årstider så varför inte göra den snart igen, och ni som inte har testat ni MÅSTE testa detta recept.
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl sirap
- 2 msk kakao
- 1/2- 1 röd, urkärnad och finhackad
Gör så här:
- Koka upp allt utom chilin ca 30 minuter under omrörning eller till 125 grader.
- Gör sedan ett kulprov (det innebär att häll en droppe av smeten i ett iskallt glas med vatten. Droppen ska lätt kunna rullas till en mjuk kula/fast kula beroende på hur du vill ha din kola)
- Rör ner chilin, häll sedan smeten i en bakplåtsklädd eller oljad form på ca 10 x 20 cm
- Låt stelna och skär i bitar.
LYCKA TILL!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar