lördag 3 mars 2012

Efterrätt som går hem hos alla

Bjöd hem jobbet på en trevlig kväll hemma hos mig för ett tag sedan, vi åt god mat och jag ville göra en god efterrätt och det blev givetvis en gammal favorit som mamma alltid gjorde, Fryst cheesecake! Det är jättelätt att göra, denna gång valde jag att byta ut produkterna mot laktosfritt samt gluten och den blev precise lika god. 
Du behöver: 
  •  4 st ägg 
  • 2 dl strösocker 
  • 400 g philadelphiaost 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 4 dl vispgrädde 
  • 6 st digestivekex 
 Gör så här: 
Smula ner digestivekex i botten på formen. 
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. 
Vispa äggulorna med sockret pösigt. 
Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). 
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. 
Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. 
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas. 
 Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar